Čampara pozvao Osmicu da pokaže validnu diplomu

22:39, 16.09.2020.
Thumbnail
Poslanik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoša Čampara pozvao je večeras direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ Osmana Mehmedagića Osmicu da pokaže validnu diplomu.

"Protiv Osmana Mehmedagića nemam ništa lično, ali mu poručujem da pokaže validnu diplomu i ja se nikada više neću baviti politikom", rekao je Čampara za televiziju N1.

On je istakao da dvije-tri godine Mehmedagić satanizuje njega i njegovu porodicu, a da je sve kulminiralo onda kada je izjavio da onaj ko nema diplome ne može obavljati važne funkcije.

"Kakvu to poruku šaljemo mladima? 2020. pojavljuje se diploma da je završio fakultet 2013. godine. Najžalosnije od svega je da je ovu diplomu proglasio tajnim dokumentom. Ja protiv njega nemam ništa lično, apsolutno. Ja mu poručujem da pokaže validnu diplomu i ja se nikada više neću baviti politikom. Ali on nema diplome", rekao je Čampara.

Na pitanje zašto predsjednik SDA Bakir Izetbegović toliko insistira da Mehmedagić vodi OBA, Čampara je rekao da je moguće da su oni prijatelji, ali da sa tim nema problem.

"Ali, ako neko ne ispunjava uslove... pa ne mogu ja otići u bolnicu i operisati, nisam ja doktor medicinskih nauka. Ima kvalitetnih ljudi u OBA, ne mora on stalno biti tamo", rekao je Čampara.

On je dodao da se Osmica miješao u izbor Kantonalnog odbora SDA Sarajevo i postavio je tamo svog rođaka, koji uopšte nije član SDA.

"To mi je potvrdio /Abdulah/ Skaka, koji je bio na tom sastanku", rekao je on.

Na optužbe da ruši predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca, Čampara je rekao da on nema problem s tim čovjekom, ali je problem ako Debevec ima dvojno državljanstvo.

"Šta bi sa mnom bilo kada ne bih imao diplomu. Ja ne mogu da šutim ti na te stvari. Ja sam javna ličnost", rekao je Čampara.