Broćeta: Zlonamjerna pisanja pojedinih medija o Špiriću

  • 24.07.2020. 09:17

Delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Goran Broćeta osudio je neargumentovana, zlonamjerna pisanja pojedinih medija koji predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikolu Špirića dovode u vezu sa deponovanjem u Drvar tekstilnog otpada iz Italije i pozvao nadležne institucije da hitno reaguju povodom ovih kleveta.

"Oštro osuđujem sve laži koje se plasiraju u medijima i dovode Špirića u vezu sa uvozom otpada u Drvar", izjavio je Broćeta Srni.

On je istakao da je nekome cilj da utiče na reputaciju Špirića, kao i Drvara.

"Nikola Špirić je ponos našeg grada. Uvijek je bio tu da pomogne svom gradu i svojim Drvarčanima. Zahvaljujući njemu, mnoga vrata u institucijama Republike Srpske su Drvarčanima otvorena. Sramno je ono što pišu pojedini mediji, koji ni ne znaju gdje je Drvar", naglasio je Broćeta.

On je istakao da su Drvarčani zahvalni Špiriću za sve što radi za svoj grad i da će uvijek biti uz njega.

"Krajnje je vrijeme da se stane na kraj iznošenjima neistina u javnost", napominje Broćeta.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić nedavno je pozvao sve institucije vlasti da se uključe u rješavanje problema odlaganja otpada u Drvaru, Glamoču i Bosanskom Grahovu, da se ne bi širile dezinformacije.

On je tada ukazao da, osim odlaganja otpada, postoji i poligon, gdje se uništavaju minsko-eksplozivna sredstva, pa se građani godinama žale na posljedice po zdravlje stanovnika.

"Ukoliko su Drvaru i Glamoču namijenjeni različiti otpadi iz nekih evropskih zemalja, ukoliko u Bosanskom Petrovcu postoji inicijativa da se u Medenom polju gradi spalionica za otpad životinjskog porijekla i medicinski, a znamo da se tamo formiraju i migrantski kampovi, to šalje ružnu poruku u one opštine u FBiH gdje Srbi čine većinu i gdje je ostvaren snažan povratak Srba", upozorio je Špirić.