O zajedničkoj Srpskoj listi

Broćeta: Postignut željeni cilj

  • 11.07.2018. 11:59

Izvršni sekretar SNSD-a za Federaciju BiH /FBiH/ Goran Broćeta izjavio je Srni da su se zajedničkoj Srpskoj listi u ovom entitetu SNSD-DNS-SP pridružili i Zavičajne socijaldemokrate, te da se, na neki način, postigao željeni cilj.

Broćeta je rekao da su se Srpskoj listi priključili i predstavnici SDS-a iz Mostara i Bosanskog Grahova, jer ova stranka ima samo dva odbora u FBiH. 

"Oko 80 odsto srpskih političkih partija je objedinjeno u Srpsku listu i iskreno se nadamo da ćemo poslije izbora imati mnogo stabilnije i kompatibilnije srpske predstavnike u zajedničkim organima, odnosno u Vladama Kantona i Predstavničkom domu federalnog Parlamenta i Vladi Federaciji", istakao je Broćeta. 

On je izrazio nadu da će srpski narod na taj način moći osjetiti dobrobit koju bi trebalo da donese Srpska lista kada je riječ o borbi za položaj i prava srpskog naroda u Federaciji, koja su ugrožena. 

Broćeta je napomenuo da su na jednoj strani skoro sve stranke koje podržavaju Srpsku listu, te da je Srpska napredna stranka ostala sama, jer se njen program nije uklopio sa programima drugih stranaka. 

"Što se tiče PDP-a, oni djeluju pojedinačano. Čujemo da je Opštinski odbor Drvar uz SDP, a iz Grahova se nije nigdje prijavio", rekao je Broćeta. 

On je naglasio da je na zajedničkom sastanku dogovoreno da ove tri stranke /SNSD-DNS-SP/ prijave Srpsku listu, te da je SNSD, kao najveća stranka, bio zadužen da obavi formalnu prijavu u Centralnoj izbornoj komisiji BiH. 

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.