Delegat u Klubu Srba

Broćeta: Na pomolu koalicija SDA i SDP-a

  • 18.06.2020. 15:04

Delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Goran Broćeta /SNSD/ izjavio je Srni da je nezadovoljan načinom na koji je izabrano rukovodstvo Kluba Srba, ocjenjujući da je na pomolu nova koalicija SDP-a i SDA u Federaciji BiH.

Broćeta je konstatovao da je jasno da je na sceni dogovor SDA i SDP-a o višim funkcijama, potpredsjednika Doma naroda i potpredsjednika Federacije BiH.

On je naveo da su na sjednicu Kluba pozvani par minuta prije početka sjednice Doma naroda.

- Nismo htjeli ni da prisustvujemo sjednici, niti smo znali ko je saziva, a samo su nam rekli: `dođite u salu, čekamo vas - rekao je Broćeta.

On je naveo da je to za njih bilo neodgovorno i da nije u skladu sa Poslovnikom o radu Kluba Srba.

- Živo nas interesuje kako će ubuduće Klub Srba djelovati s obzirom na to kakve su nastupe imali prema SDA tokom prethodnih sjednice. Interesuje nas kako će to izgledati u narednom periodu i da li će pogaziti sve ono što su pričali i koliko će se boriti za prava Srba u Federaciji BiH - rekao je Broćeta.

On kaže da je za predsjednika Kluba izabran kadar SDP-a, a za potpredsjednika kadar Liberalne stranke.

- Јasno je da je na sceni dogovor SDA i SDP-a o višim funkcijama -  ponovio je Broćeta.

On je rekao da sjednici nisu prisustvovali delegati iz SNSD-a, DNS-a i HDZ-a BiH, a da je prisustvovalo 11 delegata.

Klub Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrao je danas rukovodstvo kojim će predsjedavati Slađan Ilić iz SDP-a BiH, dok će njegov zamjenik biti Daliborka Milović iz Liberalne stranke.