Broćeta: Kantonalna Vlada bez SNSD-a ne odslikava volju Srba

  • 18.12.2020. 16:16

Predsjednik Kluba poslanika SNSD-a u Skupštini Livanjskog kantona Goran Broćeta izjavio je Srni da ova stranka neće podržati prijedlog sastava nove kantonalne Vlade jer njen sastav ne odslikava volju srpskog naroda.

"Volja srpskog naroda na proteklim lokalnim izborima je jasno bio SNSD, kao najveća i najstabilnija partija srpskog naroda, a nikako privatne interesne grupe i Srba koji su podobni Hrvatskom nacionalnom pomaku iz Tomislavgrada, pod čijom dirigentskom palicom igraju", rekao je Broćeta.

On je naglasio da pokušaj formiranja takve vlade Livanjskog kantona predstavlja "privatni interes pojedinaca".

Komentarišući današnji pokušaj formiranja nove Vlade Livanjskog kantona, Broćeta je naglasio da se na taj način nastoji razbiti srpsko biračo tijelo i utopiti u HNP-ovu strukturu.

"Šta drugo može značiti uvođenje u vlast stranaka koje su imale po tridesetak glasova na tek održanim lokalnim izborima i to sve rade na godinu i po dana pred raspisivanje opštih izbora. Vjetrovi koji duvaju iz Tomislavgrada nanose opasne vazdušne mase, koje su opčinile par ljudi koji odjednom zaboraviše na narod koji ih je birao i na stranku preko koje su dobili puno ime i prezime", rekao je Broćeta.

On je istakao da oni koji podrže formiranje nove vlade u Livanjskom kantonu nemaju šta da traže u SNSD-u.

"SNSD nikad neće i nije prodao vjeru za večeru, te smatramo da svi oni koji su sa nama, a planiraju da podrže predloženi sastav vlade, više nemaju šta tražiti u SNSD-u. Mi ćemo i dalje nastaviti dosljedno voditi ozbiljnu politiku u Livanjskom kantonu i hodati čistog obraza kroz narod, a narod je jedini pravedan sudija", naveo je Broćeta.

Za danas planirana vanredna sjednica Skupštine Livanjskog kantona, na kojoj je trebalo da bude imenovana nova vlada, odgođena je za ponedjeljak, 21. decembar.

Тагови: