Broćeta: Federalne institucije da konačno pomognu Srbima

  • 05.01.2021. 10:24

Delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Goran Broćeta izjavio je danas Srni da bi institucije FBiH konačno trebalo da pomognu Srbima koji su u ovom entitetu diskriminisani u svim bitnim segmentima života u odnosu na ostala dva konstitutivna naroda.


"Konstantno upozoravamo na probleme sa kojima se suočavamo u FBiH. Primjer su povratničke opštine Drvar, Glamoč, Bosansko Grahovo i Bosanski Petrovac koje su u svakom smislu zaboravljene od kantonalnih i federalnih vlasti", rekao je Broćeta, koji je i funkcioner SNSD-a.

On je podsjetio da, osim katastrofalne ekonomske situacije u povratničkim opštinama, Srba nema ni u javnim poduzećima, niti u institucijama, te da u većini škola djeca ne pohađaju nastavu na srpskom jeziku i ne mogu izučavati grupu nacionalnih predmeta.

Broćeta je ocijenio da je ohrabrujuće što je SNSD na proteklim izborima u FBiH ostvario dobar rezultat, jer će imati kapacitet da se intenzivno bori za prava Srba.

"Predstavnici srpskog naroda uradiće sve da u ovoj godini iz budžeta FBiH bude izdvojeno više sredstava za povratničke opštine kako bi se počelo sa prevazilaženjem problema koji su ogromni", rekao je Broćeta.

Тагови: