Bivši šef Kluba poslanika PDP-a

Brčkalo kod Crnatka: Institucije BiH u januaru zaposlile 20 novih službenika

14:28, 13.02.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
U institucijama BiH u januaru je posao dobilo 20 novih službenika, među kojima je bivši šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Brčkalo, objavio je portal Srpskainfo.

Brčkalo je, kako je objavljeno u Službenom glasniku BiH, putem javnog oglasa u januaru postavljen na radno mjesto prvog sekretara u Odjeljenju za međunarodnu, naučnu, tehničku, obrazovnu, kulturnu i sportsku saradnju Ministarstva spoljnih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu, počev od prvog februara 2019. godine.

Ministar inostranih poslova BiH u tehničkom mandatu je Brčkalov partijski kolega Igor Crnadak.

Osim Brčkala,u institucijama BiH u januaru je posao dobilo još 19 novih službenika.

U Ministarstvu isnostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu zaposlen je Saša Milanović na radno mjesto prvog sekretara u Odsjeku za vizno-pasoške poslove Sektora za međunarodnopravne i konzularne poslove, Mia Džinović na mjesto drugog sekretara u Odsjeku za međunarodnopravne poslove Sektora za međunarodnopravne i konzularne poslove i Sanela Alić na mjesto trećeg sekretara u Odsjeku za Aziju i Afriku Sektora za bilateralne odnose.

U ovom ministartsvu zaposleni su i Nina Radić na poziciju prvog sekretara u Odsjeku za informisanje, Јasna Kahrić na radno mjesto drugog sekretara u Kancelariji za odnose sa javnošću, Mladenka Brezo kao treći sekretar u Odsjeku za UN, međunarodne organizacije i mirovne operacije Sektora za multilateralne odnose.

Amina Pekić postavljena je na radno mesto trećeg sekretara u Odsjeku za OEBS, Savjet Evrope i regionalne inicijative Sektora za multilateralne odnose, a Ivan Čobanac na mjesto trećeg sekretara u Odsjeku za ekonomsku diplomatiju Sektora za bilateralne odnose.

Osim Ministarstva isnostranih poslova, u januaru su zapošljavali i Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu Ministara u tehničkom mandatu, Dom naroda BiH, Ministarstvo odbrane, Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka, Institut za standardizaciju i Ministarstvo finansija i trezora BiH.