Bradara: Stvoreni uslovi za održavanje izbora u Mostaru

  • 08.07.2020. 13:51

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Lidija Bradara (HDZ) rekla je da će današnjim usvajanjem izmjena Izbornog zakona u ovom domu, građani Mostara imati mogućnost glasanja na izborima nakon 12 godina.

"Ovo je plod kompromisa i svaki zakon može biti i bolji, ali u ovom trenutku ovo je bilo jedino moguće. Očekujemo i kompletnije izmjene Izbornog zakona, kako bi se ispoštovalo načelo da vlast proizilazi iz naroda i pripada narodu", rekla je Bradara novinarima danas u Sarajevu, nakon sjednice Doma naroda parlamenta BiH.

Bradara je izrazila nadu da će Prijedlog budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu biti usvojen do 21. jula u oba doma parlamenta BiH, napomenuvši da je to trebalo biti urađeno krajem prošle godine.

"Došli smo u situaciju da smo već na pola budžetske godine, ali nastojaćemo da se isprave anomalije i da budžet odražava realnu sliku u društvu i potrebe", rekla je Bradara koja je i presjedavajuća Kluba hrvtskog naroda u Domu naroda BiH.

Ona je rekla da je juče na Komisiji za finansije i budžet odgođena rasprava o budžetu zbog revizije putnih troškova na nivou BiH.

"To je dvostruki mač, jer ima puno ljudi koji imaju potrebu da dolaze u Sarajevo na posao. Ako insistirate na tome da nema putnih troškova, onda bi sve bilo centralizovano u Sarajevo. Zato smo odgodili reviziju učinka, ali postoji prostor za uštede, te da treba precizno vidjeti koliko se sredstava troši za te namjene", istakla je Bradara.

Тагови:
  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок