Miodrag Linta

"Bošnjački narod da odbaci Bakirovu ekstremističku politiku"

  • 26.01.2021. 09:58

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta poziva bošnjački narod da odbaci islamističku i ekstremističku politiku /lidera SDA/ Bakira Izetbegovića koja je usmjerena protiv mira, stabilnosti, Srba, ali i Bošnjaka koji ne podržavaju njegove stavove.

Linta navodi da je Izetbegović neprijatelj cijelom srpskom narodu jer konstatno ponavlja bolesne laži da se u Srebrenici i na još sedam lokacija /Bratunac, Foča, Ključ, Prijedor, Sanski Most, Vlasenica i Zvornik/ desio genocid nad Bošnjacima.

On napominje da Izetbegović ponavlja da je Republika Srpska nastala na genocidu i zločinima, da je Srbija izvršila agresiju na BiH i učestvovala u nepostojećem genocidu nad Bošnjacima, da je u jednom danu ubijeno više Bošnjaka u Srebrenici nego Srba za čitavo vrijeme rata, da ima veliki broj zločinački orijentisanih Srba koji su masovno ubijali Bošnjake.

"Krajnje je vrijeme da se bošnjački narod suoči sa istinom da se nije desio genocid nad njima u građanskom ratu 1992-1995. godine u BiH, da je zločina bilo na svim stranama, da su stradali i srpski i bošnjački civili i ratni zarobljenici i da treba odavati jednako poštovanje i srpskim i bošnjačkim žrtvama", ističe Linta u saopštenju.

Linta smatra da je Izetbegović najveći neprijatelj bošnjačkom narodu, jer ih drži u lažnom uvjerenju da će ostvariti san svog oca Alije i od BiH stvoriti islamsku državu, Srbe većim dijelom likvidirati i protjerati, a ostatak pretvoriti u nacionalnu manjinu.

Pored toga, navodi Linta, Bakir Izetbegović ponavlja bolesne laži kada mu pada rejting u biračkom tijelu, pokušavajući po ko zna koji put da dobije većinsku podršku birača.

Linta napominje da Izetbegović nikada nije priznao sistematsko ubijanje i etničko čišćenje Srba u Sarajevu i širom BiH, kao i da je sprečavao da se podigne spomen-obilježje brojnim Srbima ubijenim na Kazanima i na niz drugih lokacija u Sarajevu i šire.

On je pozvao Bošnjake da prestanu podržavati Bakira Izetbegovića i druge bošnjačke političare koji ih drže u lažima da se desio genocid i vode politiku usmjerenu protiv Republike Srpske i Srbije.