Radovan Kovačević

Bošnjaci su konstantna prepreka napretku, a Srpska trpi štetu

  • 21.04.2020. 13:06

Načinom na koji su ministri iz reda bošnjačkog naroda glasali u Savjetu ministara samo su još jednom potvrdili da su oni konstantna i kontinuirana prepreka bilo kakvoj vrsti napretka i razvoja u BiH, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

"Ovim potezom Bošnjaci su potvrdili da bilo kakav dogovor sa njima, bez obzira na to da li u tom dogovoru učestvuju kao posrednici ili predstavnici EU ili Ambasade SAD u BiH, u koju se oni inače zakljinju, uopšte ne garantuju da će oni to na šta su se obavezali da realizuju i da će omogućiti da stvari u BiH krenu naprijed i da idu u korist građana kako Republike Srpske tako i FBiH", istakao je Kovačević komentarišući današnje neusvajanje Odluke o povlačenju sredstava instrumenta za brzo finasiranje od MMF-a, a protiv koje su bili ministri iz reda bošnjačkog naroda.

"Očigledno je da su njihovi sitni politički interesi uvijek iznad svega pa čak i iznad interesa njihovih građana, a da ne govorimo o tome da uvijek i na svaki način pokušavaju da blokiraju i napredak Republike Srpske", istakao je Kovačević.

On je istakao da je ovdje riječ o sredstavima koja su potrebna BiH, FBiH i svim njenim kantonima, kao i Republici Srpskoj u saniranju šteta koje su prouzrokovane pandemijom virusa korona i to su sredstva koja su potrebna svima kako bi sačuvali privredu, da ljudi ne ostaju bez poslova i da nastave i u ovom periodu u kojem možda čak ni ne rade da primaju plate.

"To je nešto što je za nas uvijek prioritet svih prioriteta i iznad bilo kakvih političkih interesa ali oigledno da to nije slučaj kada su u pitanju politički predstavnici bošnjačkog naroda u BiH. Ovdje je očigledno da su u pitanju unutrašnja previranja kako u SDA tako i u FBiH, a nažalost Republika Srpska je ovdje kolateralna šteta kao i mnogo puta do sada", konstatovao je Kovačević.

On je rekao da SNSD vjeruje i apeluje na njih da veoma brzo riješe te svoje unutrašnje nesuglasice i da realizuju dogovor koji je postignut između političkih lidera srpskog, hrvatskog i bošnjačkog konstitutivnog naroda, između Republike Srpske i FBiH i da će dogovor koji je ranije postignut biti uskoro i realizovan.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок