Staša Košarac

Bošnjački političari nastavljaju sa perfidnim pritiscima na Srpsku

  • 07.07.2018. 16:18

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac rekao je danas u Bratuncu da su institucije Republike Srpske jedine sve vrijeme nakon rata tražile univerzalan i jedinstven pristup ratnim zločinima.

On kaže da je jasno da to nije slučaj sa svima u BiH. 

"Svjedoci smo činjenice da bošnjačka strana i dio međunarodne zajednice ne zastupaju takav odnos i imaju jednostran pristup ovom pitanju, što remeti odnose jer se na takav način ne dolazi do istine i to zagorčava život svakom poštenom čovjeku u BiH", rekao je Košarac, koji je u Bratuncu prisustvovao pomenu za više od 3.500 Srba iz srednjeg Podrinja ubijenih tokom proteklog rata. 

On ističe da česti intervencionizam dijela međunarodne zajednice prema popustljivim vlastima, kakve su nažalost, nekada bile u Republici Srpskoj, doveo do izvještaja kojim je obuhvaćeno više od 22.000 ljudi nekim samo njima znanim aktivnostima u vezi sa događajima na ovim prostorima, što je nedopustivo. 

"Mi smatramo da su Republika Srpska i njene institucije na častan i dostojanstven način u to vrijeme branile slobodu, građane i interese srpskog naroda", rekao je Košarac. 

On ukazuje da to i danas smeta bošnjačkoj strani i dijelu međunarodne zajednice. 

"Različite presude Suda i Tužilštva BiH, koji su nametnuti, takođe, remete odnos i ne dopuštaju da se razvije istina o stradanju srpskog naroda onako kako se to dogodilo i kako to pravda nalaže", pojašnjava Košarac. 

On ističe da mnogo argumenata govori o tome da nakaradno pravljeni Sud i institucije BiH doprinose teškom odnosu i nerazumijevanju u BiH. 

"Često smo svjedoci činjenice da bošnjačka politička komponenta i udruženja zloupotrebljavaju bošnjačke žrtve, a primjer aktinosti Udruženja `Majke Srebrenice` govori da na jedan perfidan način i dalje nastoje da Republiku Srpsku i Srbe kvalifikuju kao ratne zločince", ističe Košarac. 

On ocjenjuje da je riječ o recikliranju svih aktivnosti koje vrši bošnjačka komponenta. 

"Nedopustivo je da živimo u zemlji u kojoj niko nije odgovarao za napad na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, nedopustivo je da bošnjački član Predsjedništva BiH na neustavan način podnosi reviziju tužbe BiH protiv Srbije pred međunarodnim sudom", rekao je Košarac. 

On ističe da najava predaje spiska sa 22.000 imena Srba njemačkom tužilaštvu potvrđuje da se svaki put pred komemoraciju u Potočarima želi izazvati dodatni pritisak na Srpsku i njene institucije. 

"Bošnjački član Predsjedništva BiH sigurno neće izostati sa komemoracije u Potočarima, baš kao ni bošnjački ministri u Savjetu ministara, a na obilježavanju stradanja Srba u Podrinju nema ni srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, niti ministara iz tzv. Saveza za promjene u Savjetu ministara", rekao je Košarac.


Košarac je izjavio da su sve političke partije trebalo da organizuju svoje članstvo da danas dođe u Bratunac i pokloni se sjenima oko 3.500 Srba stradalih u proteklom ratu za koje se pravda traži više od 23 godine.

"Kamo sreće da su ih nekada doveli u Donju Gradinu, Brod na Drini ili Prebilovce. Ali ako se treba destabilizivati Republika Srpska i napadati institucije Srpske, a sve pod izgovorom da traže pravdu za jednog stradalog mladića, onda nije teško organizovati autobuse za put u Banjaluku", istakao je Košarac. 

On je naglasio da to mnogo govori o onima koji su se danas angažovali na putovanju za Banjaluku, a nisu za Bratunac ili ranije za Donju Gradinu ili Prebilovce. 
 

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм