Staša Košarac

Bošnjaci blokiraju proces formiranja vlasti

  • 21.12.2018. 14:27

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da probošnjačke političke stranke sa sjedištem u Sarajevu direktno i otvoreno opstruišu proces formiranja vlasti u zajedničkim institucijama BiH.

"Na djelu je orkestrirana kampanja kršenja Zakona o Savjetu ministara i blokade procesa izbora novog Savjeta ministara, koju provode SDA s jedne i blok stranaka predvođenih SDP-om s druge strane", upozorio je Košarac, koji je i član Predsjedništva SNSD-a. 

Prema njegovim riječima, očigledno je da i SDA i stranke predvođene SDP-om imaju prećutnu podršku dijela međunarodne zajednice. 

"Da, kojim slučajem, SNSD ovako otvoreno opstruiše formiranje vlasti u zajedničkim institucijama i krši Zakon o Savjetu ministara, odmah bi se oglasila američka ambasada, i to ne jednom, već pet puta, kao što su to činili kada je riječ o postavljanju zastave Republike Srpske u zgradi Predsjedništva BiH", poručio je Košarac. 

On je naveo da nekim strancima, očigledno, odgovara da Denis Zvizdić što duže sjedi na poziciji predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, baš kao što bi voljeli da u Savjetu ministara što duže sjede Mirko Šarović, Dragan Mektić i Igor Crnadak, koji tamo ne predstavljaju nikoga, osim sopstvene interese i interese dijela međunarodne zajednice. 

Košarac je upozorio da državnu zajednicu potkopavaju i ruše upravo oni bošnjački lideri koji se u nju najviše kunu. 

"SDA je opozicija samoj sebi jer do podne misli i radi jedno, a popodne drugo, a SDP i stranke okupljene oko njih same sebe namjerno diskvalifikuju iz procesa formiranja vlasti jer postavljaju tragikomične uslove koje nikada niko iz Republike Srpske neće prihvatiti", naglasio je Košarac. 

On je bošnjačke političke lidere optužio da, kroz proces izbora delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, žele da dovrše proces majorizacije Hrvata i Srba u Federaciji BiH, nakon čega bi, kako kaže, na red došli i Srbi iz Republike Srpske. 

"Mi im tako nešto nikada nećemo dozvoliti i zato nas ne žele na vlasti u zajedničkim institucijama. Sve što u ovom trenutku mogu da im poručim jeste da se urazume i da poštuju dejtonski Ustav i zakone jer na naše drugačije odgovore neće dugo čekati", zaključio je Košarac. 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином