Zenica

Bolje na otpadu nego na ulici: Uništili pet oduzetih automobila

  • 19.12.2018. 16:05

Zenička policija, na lokalitetu kompanije u naselju Tetovo koja se bavi metalnim otpadom, uništila je pet putničkih automobila koji su u proteklom periodu oduzeti zbog niza počinjenih prekršaja u saobraćaju.

Radi se o vozilima koja su korištena prilikom činjenja saobraćajnih prekršaja, a koja su presudama i odlukama nadležnih sudova s područja Zeničko-dobojskog kantona oduzeta od vlasnika, te je sudski naloženo njihovo uništavanje u cilju sprečavanja njihovog eventualnog korištenja za druge prekršaje ili kriminalne radnje.

Policija Zeničko-dobojskog kantona je među rijetkim bezbjedonosnim subjektima koji se na ovakav način suprostavljaju kriminalnim radnjama na putevima i saobraćaju.

"Ovo je pravi odgovor bezobzirnim prekršiocima u bezbjednosti saobraćaja i odgovor policije onim osobama koje ugrožavaju pješake i druge učesnike u saobraćaju. Ovo je nažalost i odgovor onima koji prouzrokuju teške saobraćajne nesreće, kakve se dešavaju i gdje nam stradaju djeca i pješaci. Policija ZDK će u narednom periodu insistirati na provođenju ovakvih najradikalnijih mjera. Moramo istaći razumijevanje sudova s područja Zeničko-dobojskog kantona, a uz obostrani rad i razumijevanje možemo doći do toga da imamo siguran saobraćaj u našem kantonu", rekao je policijski komesar Semir Šut za portal "Zeda", a prenosi "N1" televizija.

Statistički podaci trenutno pokazuju da je značajan broj ovako uklonjenih vozila sa puta u Zeničko-dobojskom kantonu doprinio većoj sigurnosti i manjem broju žrtava na putevima.

Od kada se provode mjere trajnog oduzimanja vozila zajedno sa sudovima do sada je s ulica u ZDK uklonjeno više od 500 vozila, što je doprinijelo stabilnom stanju na ulicama, jer je sklonjen i isti broj nesavjesnih vozača koji su gotovo svakodnevno činili prekršaje u saobraćaju, prije svega prekoračenjima brzine i vožnje u alkoholisanom stanju.

Policijski službenici iz Zeničko-dobojskog kantona planirali su da provedu još niz novih aktivnosti na sprečavanju činjenja prekršaja u saobraćaju i to posebno prema 'povratnicima u činjenju prekršaja', te vjeruju da će u narednom periodu stanje sigurnosti u saobraćaju značajno se popraviti.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина