Bitku sa koronom izgubio jedini goraždanski pulmolog Ferid Tutić

  • 09.11.2020. 18:23

Epidemiološka situacija u BPK Goražde se pogoršava, a ovaj kanton u posljednja 24 sata bilježi tri smrtna slučaja od posljedica zaraze korona virusom.

itku sa koron avirusom izgubio je i jedini goraždanski pulmolog prim.dr. Ferid Tutić.

Tutić je preminuo danas od posljedica korona virusa na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, u 74 godini života, potvrđeno je iz Doma zdravlja Goražde, prenosi Kliks.

Vijest o smrti poznatog goraždanskog ljekara i nekadašnjeg direktora Doma zdravlja šokirala je građane Goražda s obzirom na njegovu ogromnu požrtvovanost i doprinos koji je pružao kao ljekar u najtežim vremenima za Goražde, pa i u vrijeme proglašenja pandemije.

Zabrinjavajući je porast broja oboljelih u ovom kantonu, zbog čega jedini goraždanski epidemiolog upozorava na obavezno pridržavanje mjera kako bi se spriječilo širenje zaraze.

– Kada se uporedi incidenca u ovoj sedmici sa onom u prethodnoj bilježimo blagi porast broja zaraženih, ali je i dalje riječ o eksponencijalnom rastu. Imamo sve veći broj hospitalizovanih, u kantonalnoj bolnici imamo trenutno sedam pacijenata, na Podhrastovima ukupno 12 sa teškom kliničkom slikom”, kaže dr .Medina Bičo, direktorica Zavoda za javno zdravsto BPK Goražde.