Na pozicije vršioca dužnosti postavila Bošnjake

Bisera Turković u centru nove afere: Izbjegla konkurs pa imenovala pomoćnika ministra

  • 23.04.2021. 12:57

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković opet nije "iznenadila", te se našla u centru nove afere jer je izbjegla konkurs kako bi na pozicije vršioca dužnosti postavila Bošnjake.

Ona je svojom odlukom i bez ranije sprovedenog konkursa, ovlastila Šejlu Đurbuzović, ranije savjetnika u Odsjeku za EU, da obavlja poslove iz nadležnosti pomoćnika ministra u Sektoru za multilateralne poslove u Ministarstvu inostranih poslova BiH.

Odluka je danas stupila na snagu i trajaće do izbora pomoćnika ministra u Sektoru za multilateralne poslove u Ministarstvu inostranih poslova BiH.

Postavlja se pitanje da li je ovo način da se izbjegne zakonska procedura i na taj na rukovodeće funkcije, bez konkursa, budu postavljeni Bošnjaci po volji Bisere Turković.

Podsjećamo, da je isti slučaj bio i sa imenovanjem Bakira Sadovića, za sekretara Ministarstva inostranih poslova, koji je u bliskim rodbinskim vezama sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина