Milorad Dodik

Bisera Turković se ponaša kao nenavođena raketa, zajedno sa SDA spasava kadrove SDS-a

  • 05.08.2020. 19:21

Bisera Turković se ponaša kao nenavođena raketa. Tako srpski član Predsjedništva Milorad Dodik komentariše posljednji potez šefa diplomatije BiH. 

Turkovićeva je uprkos zaključcima Predsjedništva da nema imenovanja u DKP, dok se ne uradi nova sistematizacija u MIP-u, SDS-ovog Gordana Milinića rasporedila na poziciju ministra-savjetnika u Pekingu. Turkovićeva nikada nije dostavila izvještaj o popunjenosti diplomatsko-konzularne mreže po nacionalnom rasporedu, a sada se oglušila o Zaključak Predsjedništva koji je još na snazi.

"Mi imamo ozbiljan problem u ministarstvu spoljnih poslova. Ova ministarka to radi kao neka nenavođena raketa, koju nikad ne znate gdje će bubnuti i šta će učiniti. Dozvolila je sebi da sprečava diplomatsku poštu koju šalje srpski član Predsjedništva kao i predsjedavajući Savjeta ministara i kada prođu termini, onda niti ih vrati, niti obavijesti one koje je trebalo", kaže Dodik.

Turkovićeva disciplinovano provodi politiku SDA. Svi znamo kako ta stranka gleda na Srpsku i njene interese. Kaže to bivša zamjenica ministra i savjetnik srpskog člana Predsjedništva Ana Trišić-Babić. Srpska je, dodaje, imala priliku da preko svog šefa diplomatije promijeni stanje u DKP.

"Nažalost, bivši ministar Igor Crnadak više se bavio unutrašnjom politikom i danas imamo jako lošu poziciju srpskog kadra u MIP-u. Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je imenovao sve šefove DKP-ova koje pripadaju Srpskoj, ali to nije dovoljno, jer ne čine DKP samo ambasadori već i veliki broj diplomata, čija uloga je jako bitna u realizaciji ciljeva spoljne politike", kaže Trišić-Babić.

Ne samo da je Turkovićeva prekršila zaključak Predsjedništva. Na mjesto ministra savjetnika je postavila nesposoban kadar, poručuje SNSD-ova Dušanka Majkić. Tvrdi da je očigledno da Bisera Turković i SDA takve nagrađuju jer su podobni.

"Raspoređivanje Gordana Milinića, donedavno neuspješnog direktora Agencije za promociju stranih investicija, kadra SDS-a, na poziciju ministra-savjetnika u Ambasadi BiH u Pekingu, potpuno je nevjerovatna stvar. Riječ je o licu koje nije ništa uradilo tokom cijelog svog mandata, osim što je proputovalo svijet, a kome Parlamentarna skupština BiH nikada nije usvojila nijedan izvještaj o radu", kaže Majkić.

SDA, zajedno sa Biserom Turković, spasavaju SDS-ove kadrove, smatra i Milorad Dodik.

"Ovo je neprihvatljivo, ovo ću urušiti definitvno, ona to savršeno dobro zna da ovaj nema nikakvu podršku srpskog naroda, niti nas, to je jedan špekulant, koji je u ime SDS-a lagao prije nekoliko godina", kaže Dodik.

Prvom prilikom će, kaže Dodik, u Predsjedništvu otvoriti pitanje Turkovićeve kao ministarke i od SDA  na tom planu tražiti korekcije. Milinić, koji je i bivši ambasador u Rusiji, do novembra prošle godine bio je direktor agencije za unapređenje stranih investicija u BiH. Odmah po isteku direktorskog mandata je, prema saznanjima medija, tadašnjeg ministra Igora Crnatka molio da ga vrati na posao u MIP.
 

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.