Halil Bajramović

Bihaćki biznismen opleo po Mektiću: On je dežurna budala

12:53, 24.10.2019.
Bihaćki biznismen Halil Bajramović, vlasnik hotela “Sedra” kod Cazina, u kojem su već mjesecima smješteni migranti, žestoko se obrušio na ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića.

"Mektić je već poznat kao dežurna budala, pa i ovog puta lupa gluposti" rekao je Bajramović za Srpskainfo.

Bajramović je i vlasnik napuštene farme goveda u Medenom Polju kod Bosanskog Petrovca, koju Vlada Unsko sankog kantona “gura” kao lokaciju za otvaranje još jednog migrantskog kampa.

Protiveći se takvom rješenju, Mektić je juče izjavio da “niko u Briselu nije lud, pa da ne vide da je to biznis”.

– Imamo mnogo napuštenih škola, kasarni, fabrika u javnom vlasništvu, a treba da dajemo 80.000 do 90.000 KM mjesečno jednom privatniku za kiriju, za objekte u koje su smješteni migrant. Kakvim bi on biznisom on mogao zaraditi tolike pare – rekao je Mektić, ciljajući, očigledno, na Halila Bajramovića, iako ga nije direktno imenovao.

Thumbnail

Bajramović, međutim, tvrdi, da za hotel “Sedra” naplaćuje kiriju od 50.000 KM mjesečno, kad se odbije porez.
– Za godinu dana sam paltio 130.000 maraka PDV – kaže Bajramović za Srpskainfo.

On tvrdi da njegov hotel “Sedra” ima 30.000 kvadrata i da bi mogao zaraditi mnogo više da sobe izdaje turistima.

Bajramović tvrdi da njegovi konkurenti, koji imaju hotele u blizini, sobe izdaju po cijeni od 100 KM za noć i zarađuju mnogo više nego što on uzima za smeštaj migranata.

– Što se tiče farme u Medenom Polju, oko koje se digla tolika prašina, tu sam lokaciju ponudio za “nula maraka”. Prvu godinu dajem je na korištenje gratis, a možda se takav aranžman produži i na dvije godine. Uostalom, ne bi mi bilo prvi put da svoje objekte ustupam u humanitarne svrhe – rekao je Bajramović.

Međutim, poznavaoci prilika tvrde da se u Bajramovićevu propalu farmu mora uložiti mnogo novca, da bi objekat bio funkcionalan za smještaj migranta.

(Srpskainfo)