Sastanak Mektić - Lindenberg

BiH uskoro dio evropskog bezbjednosnog sistema

  • 13.09.2018. 16:12

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić rekao je danas da će uskoro biti razmijenjeni oficiri za vezu sa Evropolom i u punom kapacitetu početi sprovođenje Operativnog sporazuma sa ovom agencijom EU, čime će BiH i praktično postati dio evropskog bezbjednosnog sistema.

Mektić je tokom sastanka u Sarajevu sa novoimenovanim ambasadorom Poljske u BiH Jaroslavom Lindenbergom istakao da Ministarstvo bezbjednosti posebnu pažnju posvećuje regionalnoj i saradnji sa članicama EU, kao i ispunjavanju evropskih standarda u bezbjednosnom sektoru. 

On je naglasio da je BiH spremna da učestvuje u sprovođenju svih dogovorenih mjera i pruži puni doprinos u zaustavljanju ilegalnih migracija, napomenuvši da su BiH i zemlje regiona žrtve nepostojanja zajedničkog evropskog rješenja za ovaj problem, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH. 

Prema Mektićevim riječima, uspjeh u suzbijanju ilegalnih migracija biće moguć tek kada bude postignut dogovor na nivou EU i zajedničkim djelovanjem zemalja na migrantskoj ruti. 

Mektić i Lindenberg razgovarali su i unapređenju bilateralne saradnje BiH i Poljske u oblasti bezbjednosti.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм