Dževad Galijašević

BiH podržava vojnike "Islamske države

12:03, 20.02.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević tvrdi da iz BiH ide agresija radikalnog islamizma na Evropu, jer na sve načine ova zemlja podržava poražene vojnike "Islamske države" koji koriste resurse, infastrukturu i logistiku u BiH.

"Prije ili kasnije BiH će morati, radi bezbjednosti zemalja u okruženju i Evrope, preduzeti određene mjere kada je riječ o ovom problemu. U suprotnom dobijaćemo određene sankcije i mjere, jer na sve moguće načine BiH podržava poražene vojnike `Islamske države`", rekao je Galijašević Srni. 

On je upitao zašto je za samo 21 licem iz BiH, koja su ratovala u Siriji, raspisana crvena Interpolova potjernica? 

Govoreći o migrantskoj krizi u BiH, Galijašević smatra da je generiše političko Sarajevo sa nezakonito produženim mandatom Savjeta ministara. 

"Ne vidimo nijednu bezbjednosnu mjeru koja bi bila adekvatna ovoj situaciji. Tu nije riječ samo o migrantskom talasu, nego i o terorističkoj i agresiji radikalnog islamizma na BiH i Evropu", zaključio je Galijašević. 

Najmanje 260 državljana BiH, koji su proteklih godina ratovali u Siriji, biće vraćeno u svoju zemlju. Mnoge zemlje su odbile da nazad prime svoje državljane nakon što su ratovali u Siriji, ali BiH bi trebalo da bude izuzetak.