Savjet ministara BiH

BiH bez privremenog finansiranja

  • 02.07.2019. 19:08

Institucije BiH nisu dobile privremeno finansiranje, iako je prijašnja odluka istekla još juče. Na današnjoj sjednici Savjeta ministara ta tačka skinuta je sa dnevnog reda, jer se nije pojavio HDZ-ov ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda. Plate BH funkcionera i službenika za juni nisu upitne, ali za juli itekako jesu. 

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH u tehničkom mandatu Denis Zvizdić vjeruje da će odluka o privremenom finansiranju biti usvojena na narednoj sjednici. 

“Sasvim sigurno će biti usvojena, kao što je ministar Bevanda predložio i usvojili smo dvije odluke za ranija dva kvartala, tako da tu ne postoji neka specijalna opsanost za realizaciju budžeta za ovu gdinu na bazi budžeta za 2018.“ rekao je Zvizdić.

Zvizdić poziva Predsjedništvo BiH da što prije pošalje usaglašen budždet u parlamentarnu proceduru. Iz SNSD-a mu poručuju da je adresu pogriješio i da svoje pitanje za usvajanje budžeta treba da uputi na adresu lidera stranke kojoj pripada. Kažu da je paradoks da Zvizdić istovremeno obavlja dvije funkcije, pošto će za mjesec dana preuzeti ulogu predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH. 

“To je pitanje za SDA, da su željeli da se implementiraju rezultati danas bi smo imali Savjet ministara u punom kapacitetu, ima li bismo budžet institucija BiH i međunarodne obaveze. To neka pitaju SDA i Izetbegovića, on je taj koji je blokirao proces konstituisanja Savjeta ministara,“ rekao je Staša Košarac, šef Kluba SNSD-a u PD PS BiH.

“U pozadini svih tih ucjena, uvijek stoji i visi pitanje koje neće nestati i ono se zove AP,“ kaže Zvizdić.

I Evrpljani su više puta istakli da evropski put nije uslovljen ulaskom BiH u NATO. Od BH političara traže da se implementiraju izborni rezultati i završi formiranje vlasti na BH nivou, ali i federalnom, na što se čeka već punih devet mjeseci. 

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.