Oduke donošene sporo

Bevanda nezadovoljan radom Savjeta Ministara

  • 03.09.2018. 10:52

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda rekao je da nije zadovoljan radom Savjeta ministara, jer su sve odluke sporo donošene, za šta su krive neodgovorne politike koje se nastoje postaviti iznad drugih.

Bevanda naglašava da i vlast u parlamentu praktično u velikom broju pitanja nije imala potrebnu većinu, pa su se stranke različito ponašale u zavisnosti od slučaja i nije se znalo ko je vlast, a ko opozicija. 

"Nenormalno je da su odluke čak prolazile na Savjetu ministara, a da kasnije nisu imale podršku u parlamentu", rekao je Bevanda za "Večernji list", izdanje za BiH, dodajući da je vlast, blago rečeno, funkcionisala čudno. 

Prema njegovim riječima, u svemu se moglo učiniti mnogo više, a najviše na evropskom putu BiH, dok mehanizam koordinacije funkcioniše tek djelimično, a ne onako kako bi trebalo. 

"Umjesto da se bavimo time kako ćemo iskoristiti unutrašnje potencijale i dobiti podršku od susjeda da krenemo brže, svjedoci ste da imate unisone istupe bošnjačkih stranaka čiji je cilj zaustaviti procese i pokušati ugroziti prava Hrvata", istakao je Bevanda. 

On kaže da je trenutno najvažniji politički cilj izmjena Izbornog zakona BiH. 

Govoreći o odlasku mladih iz BiH, Bevanda ističe da je to nešto najgore što se događa i da se zbog toga treba riješiti političkih zabluda o dominacijama, te svu energiju usmjeriti prema ekonomiji.