Potpredsjednik DNS-a

Banjac: SDS i PDP ruše zaključke Narodne skupštine Srpske

  • 12.03.2020. 16:05

Potpredsjednik DNS-a Darko Banjac izjavio je danas da ponašanje predstavnika SDS-a i PDP-a u Parlamentarnoj skupštini BiH jasno potvrđuje da zaključci Narodne skupštine Republike Srpske neće biti realizovani.

"Ima stara izreka - "Ne daj Bože, da se Srbi slože". Očigledno je da na nivou BiH gdje treba da budemo jedinstveni, djelujemo kao jedan i gdje treba da bude iskazano jedinstvo predstavnika Republike Srpske to nije moguće", rekao je Banjac novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, jasno je da se vjerovatno formira nova skupštinska većina u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

"Vidjećemo u kojem pravcu će to ići. Smatram da je trebalo da bude ostvareno jedinstvo svih političkih predstavnika iz Srpske u zajedničkim institucijama BiH. Naredni potezi SDS-a i PDP-a će pokazati šta se iza toga krije, ali sada je više nego jasno da sa njihove strane neće biti jedinstva", rekao je Banjac.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je sinoć, na prijedlog poslanika SDS-a Dragana Mektića, odluku o prestanku mandata, odnosno izboru i stupanju na dužnost članovima CIK-a BiH.

Za nove članove CIK-a izabrani su Vanja Bjelica Prutina i Jovan Kalaba, umjesto Branka Petrića i Novaka Božičkovića.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином