Lider NPS

Banjac poručio Izetbegoviću: Bilo bi dobro da se resetuješ, nosio bi ime Miloš

  • Извор: СРНА
  • 11.09.2021. 12:46

Predsjednik Narodne partije Srpske (NPS) Darko Banjac izjavio je Srni da je lider SDA Bakir Izetbegović živi dokaz da u BiH nema zajedičkog života.

Povodom izjave Izetbegovića da bi poštovao Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) ukoliko bi "popravljala" svoj narod, Banjac je rekao da Izetbegović svojim izjavama u posljednje vrijeme sve više ispoljava nevjerovatno mržnju prema srpskom narodu, a sada i prema SPC.

On kaže da Izetbegovićeve izjave nemaju veze sa realnošću, pogotovo ne sa sadašnošću u kojoj se nalaze svi narodi u BiH i sama BiH.

"Razumijem da bi gospodin Izetbegović želio da u BiH nema ni Srba, a i da nema SPC, ali ja bih ga podjetio da je srpski narod vijekovima bio na Balkanu, a pogotovo u BiH. Znam da gospodina Izetbegovića možda boli kada pogleda istoriju svoje porodice i kada dođe do srpskog imena i shvati odakle i on lično vodi porijeklo", kaže Banjac.

On ističe da je SPC uvijek okupljala srpski narod i jedan je od stubova i garanta njegovog opstanka na ovim prostorima.

Čuvajući pravoslavnu vjeru kroz vijekove, kaže Banjac, sveštenstvo SPC proživljavalo je raznorazne progone, ali je i pored toga SPC sa svojim svetinjama i crkvama opstala i ostala na ovim prostorima.

"Gospodin Izetbegović je živi dokaz da zajedničkog života u BiH nema i da je najbolje da se što prije raziđemo i budemo dobre komšije", kaže Banjac.

On ističe da je sada više nego jasno da će život srpskog naroda u BiH biti nemoguć dok god Bošnjaci ne shvate da u BiH živi i srpski narod i da je Republika Srpska realnost.

Za Srbe bi, kaže Banjac, bilo najlakše i najbolje da se Republika Srpska razdruži sa BiH, pa da onda Izetbegović priča šta god hoće.

"Imaće mogućnost da uredi tu BiH po sebi, a nama neka ostavi našu Republiku Srpsku. Ja bih rekao da bi dobro bilo da se gospodin Izetbegović resetuje pa vjerovatno bi nosio onda ime Miloš", zaključio je Banjac.

Тагови: