Reakcije na sankcije Dodiku i ATV-u

"Američke sankcije čista farsa i odraz nemoći"

  • Извор: АТВ
  • 06.01.2022. 19:30

Čista farsa i odraz nemoći. Tako američke sankcije komentariše srpski član predsjedništva i lider SNSD.

Cilj im je, kaže Milorad Dodik, destabilizacija stabilne Republike Srpske i favorizacija drugog entiteta. Amerikancima bi, poručuje, odgovarao neko ko bi radio na ukidanju nadležnosti Srpskoj. Američka ograničenja mu ne smetaju ni najmanje.

Amerika je ovaj put, kaže Dodik, otišla predaleko. Bez presedana, sankcije su uvedene ATV-u.

"Iza odluke sjedinjenih država, Srbija neće stati", kaže Dodik.

Potvrdio je to i Aleksandar Vučić. O svemu tome će već iduće  sedmice sa srpskim članom predsjedništva i predsjednicom Srpske. Ne krije da je zabrinut.

"Posebno kada čujete da je ATV  dio korupcionaškog sistema, a zamislite ovi koji kupuju fudbalske klubove oni nisu dio korupcionaškog sistema", kaže Vučić.

"Svako ko brani interese srpskog naroda  prije ili kasnije dođe na udar velikih sila", poručuje i srpski minstar unutrašnjih poslova, Aleksandar Vulin.

Ne sumnja da će se napadi intenzivirati.

"Blokada na Drini više nikada neće biti i nijedan Srbin nikada neće biti pod udarom sankcija koje dolaze iz Beograda. Mi našu Republiku Srpsku volimo, BiH poštujemo", ističe Vulin.

Predsjednicu Srpske čitava priča o sankcijama podsjeća na vrijeme kada se strani faktor "obračunavao" sa ljudima u Srpskoj.

"Ne kriju američki zvaničnici da je ovo samo početak. Dokle će ići, još niko ne zna, ali Srpska će svaki put imati odgovor", kaže Milorad Dodik.

Ako bi im na pamet palo da eventualno sankcije uvedu  Republici Srpskoj, to će, kaže, biti odluka o njenoj samostalnosti.