Đi Ping

Ambasador Kine: Naš narod spreman da stane uz prijateljske narode BiH

  • 17.03.2020. 19:07

Đi Ping, ambasador Kine u BiH, poručio je da je kineski narod spreman da stane uz prijateljske narode BiH i pomogne im u borbi protiv virusa korona.

On smatra da pandemija virusa korona predstavlja zajednički izazov svih država svijeta, te da se trenutno i BiH suočava sa izazovima uzrokovanim pandemijom.

"Primjetio sam da relevantne institucije u BiH, u skladu sa instrukcijama eksperata i savjetima Svjetske zdravstvene organizacije, aktivno poduzimaju mjere na prevenciji i kontroli pandemije. Nećemo zaboraviti da su nam zvaničnici i prijatelji civilnog društva BiH, na različiti način pružali podršku i pomoć, u ključnim trenucima kad je kineski narod ulagao sve napore u borbi protiv pandemije virusa korona", naveo je Đi Ping u pisanom saopštenju.

Podsjetio je da je prošle sedmice održan video sastanak stručnjaka Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, na kojem su kineski stručnjaci podijelili iskustva u prevenciji, kontroli i liječenju pandemije.

"Mi ćemo nastaviti održavati razmjenu informacija sa bh. stranom, te pružiti svaku pomoć u okviru svog kapaciteta. Svi ljudi čine jednu porodicu koja zajedno živi u ovom globalnom selu", smatra Đi Ping.

Prema njegovim riječima, kineska strana je spremna da, zajedno sa međunarodnom zajednicom, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, nastavi ulagati napore u borbi protiv pendemije kako bi izvojevali pobjedu.

"Udaljimo se od razlika u društvenim sistemima, istoriji, kulturi i fazama razvoja, te zajedno zaštitimo globalno selo koje dijeli i dobro i zlo, te izgradimo zajednicu zajedničke budućnosti čovje

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.