Milorad Dodik

"Alkalaj pred Savjetom bezbjednosti nije znao šta da kaže"

  • 30.11.2020. 17:36

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je bilo veoma tužno gledati ambasadora BiH u UN Svena Alkalaja kada nije znao šta da kaže na neformalnoj sjednici Savjeta bezbjednosti posvećenoj 25 godina Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Veoma mi ga je bilo tužno gledati kada je ščepao izjavu Predsjedništva BiH i ne znajući šta da kaže tada kada sam ja nastupao, da ne bi imao probleme, čitao tu već usvojenu izjavu u vezi sa Dejtonskim sporazumom", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je Alkalaj na toj sjednici učestvovao bez ovlaštenja i da sada želi da to na neki način pokrije.

Dodik je naglasio da je Alkalaju već rekao sve što ima, ponovivši da je on na mjesto ambasadora izabran greškom u samom sitemu, po kojem predstavnici koji dolaze iz konstitutivnih naroda i entiteta predlažu imena koja se po dogovoru ne osporavaju.

"Alkalaj je taj koji odlazi u Vašington i ide po Stejt departmentu, iako je ambasador u UN, a ne u SAD. To govori koliko su spremni da privatizuju i obesmisle predstavljanje BiH koju oni vole", napomenuo je Dodik.

Komentarišući kritike koje je Alkalaj iznio na račun ambasadora BiH u SAD Bojana Vujića, Dodik je rekao da Vujić dobro radi svoj posao, a da je Alkalajeva kritika samo još jedan dokaz za to.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.