Pale i pljačkaju, pretukli su mog bubnjara

Alen Islamović: Ulazim u politiku, dosta mi je migranata

22:39, 26.05.2020.
Izvor: 24sata
Pjevač Alen Islamović pridružio se prvom gradonačelniku Bihaća Emdžadu Galijaševiću i njegovoj Novoj inicijativi i objelodanio početak svoje političke karijere. 

Naime, uvjeren je da će svojim iskorakom u političke vode riješiti najveći problem rodnog grada Bihaća, a to su po njemu migranti.

"Nemam ništa protiv tih ljudi, žao mi ih je, ali moraju poštovati običaje grada u koji su došli. Umjesto toga Bišćani toljagama čuvaju vlastite stanove i kuće, a ovi su kraljevi noći. Oni vladaju, a Bišćani moraju biti naoružani. Naši političari ne rade ništa, umjesto da zaštite građane, nečinjenjem su unijeli strah i neizvjesnost u Bihać", rekao je za 24 sata Islamović te dodatno objasnio da je BIhać tri i po godine u izolaciji jer se građani skrivaju od migranata.

"Provaljuju u vikendice, stanove. Pale i pljačkaju. Mog bubnjara Igora Pečenkovića pretukli su u haustoru jer ih je pokušao sprečiti u provali u komšijin stan. Šakama i šipkama polomili su mu ruke i nekoliko rebara", tvrdi Alen i obećava - ako pobjede na izborima, da će odvesti deset hiljada Bišćana u Brisel da im tamo zapjevaju.

"Želim pomoći Bišćankama i Bišćanima da se ulice našeg grada ponovo vrate građanima Bihaća, da im se vrati sloboda šetnja, sloboda konzumiranja rijeke Une, sloboda svega onga što je nekad bilo. Putujem svijetom, ali često sam u Bihaću, imam svoje poljoprivredno dobro i svoja imanja i ja moram imati stražare da sve to čuvaju, i objekte i kuće od migranta. To je sve prevršilo svaku mjeru", tvrdi pjevač za Avaz.