Јosip Brkić

Aktivacija MAP-a bila bi značajan podsticaj reformama

  • 28.06.2018. 17:28

Zamjenik ministra inostranih poslova BiH i predsjedavajući Komisije za NATO integracije BiH Јosip Brkić ocijenio je u Skoplju da bi aktivacija Akcionog plana za članstvo (MAP) na predstojećem samitu NATO-a bila značajan podsticaj reformskim procesima u BiH.

Brkić je na poziv NATO Parlamentarne skupštine učestvovao u Skoplju na 98. (Rose Roth) seminaru, te bio jedan od govornika na panelu posvećenom NATO aspirantima na zapadnom Balkanu i evroatlantskim integracijama.

Seminar je počeo juče u organizaciji Sobranja Makedonije i uz podršku Vlade Švajcarske, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Obraćajući se prisutnima Brkić je napomenuo da NATO i EU integracije ostaju prioriteti spoljne politike BiH.

U tom pogledu, Brkić je istakao vidljive i kompleksne korake koje je BiH napravila u smislu NATO integracija, ispunjavanja uslova iz Talina i aktivacije MAP-a, odnosno registracije nepokretne vojne imovine.

U saopštenju je navedeno da je Brkić naglasio i da je NATO politika otvorenih vrata jedna od najuspješnijih NATO politika koja je proširila prostor bezbjednosne saradnje i stabilnosti na Balkanu.

Brkić je istakao da BiH adekvatno doprinosi zajedničkim naporima za uspostavljanje i očuvanje mira i stabilnosti u svijetu, da kao kredibilan partner učestvuje u NATO misiji "Odlučna podrška" u Avganistanu, te nastavlja sa trendom povećanja pripadnika Oružanih snaga BiH u misiji.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.