Mirko Šarović

Ako krenem da pregovaram sa SDA nije problem da dostignem 22 poslanika

  • 15.10.2019. 16:26

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je danas da ako on krene da pregovara sa SDA za njega nije problem da dostigne 22 poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH.

"Ako bi se to dogodilo, rekli bi da to nije legitimno. Savjet ministara konstituiše i sastavlja onaj ko može i nije to moralno pitanje ili pitanje ko zaslužuje da bude u Savjetu ministara", rekao je Šarović novinarima u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, sa SDA već godinu dana pregovara SNSD i njen predsjednik Milorad Dodik, a ne on.

"Ako im je to tako mrsko, i ako misle da je to izdajnički, neka prestanu da pregovaraju. Zašto bi bilo u redu da oni pregovaraju, a ja da ne pregovaram", rekao je Šarović, koji je i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu.

On je naglasio da zbog neformiranja vlasti u BiH najviše trpe privrednici i da se tim problemom "ne bave oni koji još nisu formirali vlast".

"Šteta je svakodnevna. Mislim da su razvoj društva, investicije i ekonomija najvažnija pitanja za BiH", rekao je Šarović, dodajući da su sva druga pitanja u drugom ili trećem prioritetu.

Kada je riječ o današnjoj telefonskoj sjednici Savjeta ministara, Šarović je rekao da bi bilo bolje da su ministri bili na sjednici, te izrazio nadu da takvih sjednica ubuduće neće biti.

Тагови: