Sastanak MUP-a

Akcija MUP-a: U Sarajevu neće biti okupljanja migranata na javnim površinama

  • 25.06.2019. 13:41

U Sarajevu neće biti okupljanja migranata na javnim površinama i mjestima koja nisu za to predviđena, zaključeno je na današnjem sastanku predstavnika MUP-a Kantona Sarajevo i Službe za poslove sa strancima.

Na sastanku je analizirano dosadašnje stanje sigurnosti po pitanju povećanog priliva migranata u Kantonu Sarajevo, te su razmijenjene operativne informacije o narušavanju javnog reda i mira, kao i broju krivičnih djela koja su počinili migranti, saopšteno je iz Službe. 

Dogovoren je nastavak operativne saradnje te zajednička akcija u Kantonu Sarajevo, posebno u urbanim dijelovima grada (željezničkoj i autobusnoj stanici) i drugim mjestima okupljanja migranata.

Razgovarano je i o stanju sigurnosti na području opštine Hadžići i u privremenom prihvatnom centru Ušivak, te kontatovano da je odlična saradnja pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo i inspektora Službe za poslove sa strancima rezultirala povoljnom sigurnosnom situacijom u privremenom prihvatnom centru Ušivak i općini Hadžići, s obzirom na to da migranti nisu počinili veći broj krivičnih djela. 

Cilj je utvrđivanje boravišnog statusa migranata u BiH, registracije, uzimanja biometrijskih podataka i izmještanja iz urbanih dijelova grada u privremene prihvatne centre, azilantski centar, te u imigracioni centar gdje će biti smještene osobe sklone vršenju krivičnih djela, narušavanju javnog reda i mira, te predstavljaju opasnost po sigurnost građana i njihove imovine.

Direktor Službe Slobodan Ujić zahvalio je vršiocu dužnosti komesara Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Miloradu Bašiću i njegovim saradnicima i izrazio uvjerenje da će uspješna saradnja biti nastavljena.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.