Mario Karamatić za ATV

Federacija ide ka tome da umre u agoniji, kao i država BiH

  • 15.01.2019. 20:52

U večerašnjem izdanju emisije “1 na 1” urednik i voditelj Marin Marinković razgovarao je sa delegatom u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, iz HSS-a BiH, Mariom Karamatićem.

"Blokada izbora Savjeta ministara odgovara isključivo političkom Sarajevu. Sarajevo se kune u BiH, međutim zdušno radi na formiranju hrvatske republike Herceg-Bosne i osamostaljivanju Republike Srpske," kaže Mario Karamatić, predsjednik HSS BiH.

U emisiji ATV-a "1na1" Karamtić, koji je još delegat u Domu naroda parlamentarne skupštine BiH, kaže da Bošnjaci u Sarajevu stalno pokušavaju stvoriti neku genezu krize, da se prikažu kao žrtve.

"Pogledajte šta rade u posljednje dvije-tri godine, problematizirali su gradnju Pelješkog mosta, pokretali reviziju tužbe protiv Srbije i, evo i cirkus koji su napravili sa obilježavanjem Dana Republike Srpske. Dakle, oni glume žrtve, ali odnosi u svijetu su se malo promjenili i ta priča im prolazi sve manje i manje," rekao je Karamatić.

On ističe da blokata formiranja vlasti u BiH može potrajti u nedogled, jer jednostavno nema zakonske osnove po kojoj bi se popunio Dom naroda, u ovakvom odnosu snaga i sa ovakvim Izbornim zakonom.

"Funkcionalna u Bosni i Hercegovini ostaje Republika Srpske, ostaje Brčko distrikt, i ostaju županije. Federacija BiH ida pomalo prema tome da umre u agoniji, država BiH takođe. Nakon što to dvoje kokne u agoniji mi ostali trebamo vidjeti što i kako dalje," rekao je Karamtić.

Osvrnuvši se na izbor Željka Komšića, kao predstavnika Hrvatskog naroda u Predsjedništvo BiH, Karamatić kaže da mu je drago što se to ponovo dogodilo, jer je nakon ovog svima postalo jasno šta se događa u BiH.

"Jasno je da Bošnjaci nameću čovjeka koji nema nikakv legitimitet unautar hrvatskog biračkog korpusa za predstavnika tog naroda i to je danas jasno i našim prijateljima u svijetu," kaže Karamatić.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.