Zvaničnici prisustvovali

Zvanično pušten saobraćaj na kružnom toku kod "Delta planeta" FOTO

  • 18.03.2019. 12:22

Kružni tok kod novoizgrađenog tržnog centra "Delta planet" u Banjaluci, na ukrštanju istočnog tranzita i Ulice olimpijskih pobjednika, danas je zvanično otvoren, a riječ je o investiciji vrijednoj 2,8 miliona KM.

Kružnu raskrsnicu, koja ima i podzemni prolaz, otvorili su predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar saobraćaja i veza Republike Neđo Trninić, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i vršilac dužnosti direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić. 

Višković je rekao da je u rekordnom vremenu završen kružni tok koji, ne samo što uljepšava ambijent, nego je i praksa svuda u Evropi jer su to najbolji objekti sa stanovišta bezbjednosti saobraćaja, a koristiće i pješacima za koje su sagrađeni podzemni prolazi za bezbjedno kretanje. 

On je rekao novinarima da je ovo je projekat koji ne gradi samo Banjaluku, već i Srpsku, te istakao da je u proteklih deset i više godina u putnu infrastrukturu, magistralne, regionalne i auto-puteve, uloženo više od dvije milijarde KM. 

Trninić je rekao da ovakvi infrastrukturni projekti poboljšavaju uslove u saobraćaju i povećavaju bezbjednost. 

On je rekao da je ovakvih projekata bilo dosta u proteklom periodu, a da postoje i značajni planovi za buduće vrijeme. 

Nešić je rekao da je riječ o veoma zahtjevnoj kružnoj raskrsnici sa pothodnicima, dodavši da je veći dio finansijskih sredstava u iznosu oko 1,7 milion KM uložen u izgradnju pothodnika. 

"Sada imamo modernu saobraćajnicu gdje ćemo poboljšati protok saobraćaja i poboljšati bezbjednost, što treba da bude jedan od prioriteta i u budućem vremenu", kazao je Nešić. 

Gradonačelnik Banjaluke rekao je da je ovo peta kružna raskrsnica koja je u proteklom periodu izgrađena u gradu i samo je jedna u nizu aktivnosti koju grad realizuje sa "Putevima" na poboljšanju saobraćajne infrastrukture. 

Regionalni tržni centar "Delta planet" se otvara u četvrtak, 21. marta.

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије