Banjaluka

Zoran Talić: Vanredna Skupština grada Banjaluka biće održana u petak 

  • 08.04.2020. 12:39

Vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka biće održana u petak u 12 časova, isključivo sa ciljem ublažavanja ekonomskih poslijedica koje su izazvane zbog pojave virusa korona u Banjaluci, izjavio je to Predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić nakon današnjeg zasjedanja Skupštinskog kolegijuma. 

„U Gradskom štabu za vanredne situacije Grada Banjaluka, na čelu sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem, utvrđene su određene ekonomske mjere koje su u nadležnosti grada a koje bi trebalo pomoći poslovnim subjektima i stanovništvu. Te mjere su već ranije predstavljene javnosti a odnose se na subvencije poslovnim subjektima u vidu komunalnih taksa i naknada za mjesec mart, april i maj, oslobađanje plaćanja zakupnina poslovnih prostora za naredna tri mjeseca, subvencionisanje kamatnih stopa koji će poslovni subjekti podizati do odredjenog iznosa i po određenim kamatnim stopama te koje će grad subvencionisati iz neutrošenih sredstva garantnog fonda Gradske razvojne agencije čiji je porfelj 500.000 km. Treba napomenuti da će se usvajati i akti koji će se odnositi na pakete mjera pomoći za poljoprivrednike“ rekao je Talić.

On napominje, sjednica Gradskog parlamenta koja će se održati u petak od izuzetnog je značaja jer da bi sve utvđene mjere bile zakonski sprovodive, određeni akti moraju biti usvojeni na Skupštini grada. 

„Očuvanje naše ekonomije, odnosno radnih mjesta, pored očuvanja zdravlja naših sugradjana, je prirotet i tu nema dileme. Nadam se da ćemo postići koncenzus, tj jedinstvo svih partija po ovom važnom pitanju, jer pomoć privredi je nešto što bi svima trebao biti zajednički cilj i prioritet radi što bržeg  prevazilaženja ove teške situacije“ rekao je Talić.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.