Violinom proslavlja Banjaluku u svijetu

Zoran Talić ugostio umjetnicu Jovanu Raljić

  • 24.04.2019. 14:00

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić, ugostio je danas Jovanu Raljić, violinistkinju iz Banjaluke koja postiže zapažene rezultate u Beču, gdje je trenutno na master studijama, kao i na mnogim drugim scenama Evrope. Predsjednik Talić istakao je zadovoljstvo što je razgovarao sa talentovanom umjetnicom, koja je, kako je rekao, ambasador kulture grada Banjaluke i Republike Srpske.

"Jovana Raljić svojim znanjem i kvalitetom u najboljem svjetlu predstavlja naš grad na evropskoj muzičkoj sceni. Nadam se da će se naša saradnja koju smo danas uspostavili nastaviti i dalje, jer umjetnici poput Jovane, najbolje afirmišu Banjaluku na njenom putu kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine. Uvijek će imati našu podršku. Jedna od ideja nam je da iniciramo nastupe naše umjetnice u gradovima naših partnera sa kojima smo bratimljeni", istakao je Talić.

Raljićeva se zahvalila predsjedniku Skupštine Grada na toplom prijemu i podršci koju pruža ne samo njoj, nego umjetnicima uopšte i izrazila nadu da će se u narednom periodu razviti šira saradnja naobostrano zadovoljstvo.

"Radosna sam kad vidim da moja Banjaluka u kojoj sam odrasla i načinila prve muzičke korake vodi računa o svojim stvaraocima. Vidim da Gradska uprava i Skupština Grada stalno idu uzlaznom putanjom i na to sam ponosna i kad sam u Austriji ili bilo gdje. Rado ću se odazvati i na sve pozive iz mog grada bilo da održim koncert ili radionce, jer želim da dam doprinos kulturnom životu krajiške ljepotice", navela je Jovana Raljić.

Darovita umjetnica već se uveliko priprema za koncert u Italiji i za učešće na Festivalu u Španiji.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином