Predsjednik Skupštine grada Banjaluka

Zoran Talić učestvovao u poribljavanju dvije rijeke

14:01, 21.06.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić, pustio je danas zajedno sa Sportskim ribolovnim društvom Banjaluka, preko 1.200 mlađi potočne pastrmke u rijeku Suturliju.

Poribljavanje je realizacija ranije najavljenih aktivnosti u sklopu promocije Suturlije kao lokacije za turističko-sportsko-rekreativne aktivnosti u kojoj svi posjetioci mogu pronaći mjesto za sebe tokom ljetnih vrućina i godišnjih odmora.

"Zahvaljujem svima koji su omogućili i priredili ovaj događaj. Poribljavanje je simboličan prikaz da je Suturlija prirodna oaza, jer je poznato da pastrmke žive u čistoj vodi i netaknutoj prirodi, što Suturlija svakako jeste, i idealno je mjesto tokom ljeta za boravak u prirodi. Mi se ponosimo Suturlijom, ali moramo svi zajedno još mnogo toga da uradimo kako bi je doveli na nivo koji ona to zaslužuje", poručio je Talić.

Thumbnail

Marinko Popović, koordinator Sportskog ribolovno društvo Banjaluka, dodaje, rijeka Suturlija zaslužuje da udje u redovnu godišnju akciju poribljavanja.

"Uz pomoć predsjednika Skupštine grada, Zorana Talića, mi ćemo pokušati da oživimo rijeku Suturliju, kako za ribolovce tako i za sve ljubitelje prirode koji će tu da borave. Mlađ koju smo danas pustili ćemo redovno pratiti kako napreduje i trudićemo se da ovakvih akcija imamo još u toku godine", rekao je Popović.

Talić dodaje, danas je održao i sastanak u prirodi na Suturliji sa odjeljenjem za komunalne poslove grada Banjaluke, gdje je dogovoreno košenje i čišćenje donjeg lokaliteta Suturlije.

"U obilasku sa načelnikom Odjeljenja za komunalne poslove, dogovorili smo da u narednih 7 do 10 dana se izvrši čišćenje i košenje donjeg lokaliteta Suturlije kako bi bilo još pristupačnije i lijepše za sve posjetioce. Cilj nam je da Suturlija udje u program redovnog održavanja za narednu godinu u programu komunalne potrošnje", rekao je Talić.

Nakon Suturlije, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić, danas je učestvovao i u poribljavanju rijeke Vrbanje gdje je pušteno preko 5.500 komada mladji potočne pastrmke.