Park prirode

Zoran Talić: Suturlija je biser prirode koji treba da bude pristupačniji Banjalučanima

  • 17.04.2019. 19:33

Suturlija treba da postane park prirode, jer ima ogroman potencijal kao sportska, rekreativna i turistička zona - ovo je poruka predsjednika banjalučke Gradske skupštine koji danas kaze da je to mjesto neiskorišćeni gradski biser u kome bi svoje mjesto mogli da pronađu porodice, sportisti i članovi brojnih udruženja.

“Današnje pokretanje ovakvog jednog projekta jeste upravo da pozovemo sve naše sugrađane koji su zainteresovani da se uključe sa nama, da formiramo jedan cjelovit projekat zajedno sa udruženjima, sa institucijama, sa organizacijama, da damo koje su to neke otprilike cjeline koje trebamo da obuhvatimo", kaže Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Pješačke i biciklističke staze, izletišta, sportski tereni, ribogojilište, dio je raznovrsnog sadržaja koga bi Banjalučanima i turistima donio ovaj projekat. Urbanisti tvrde, akcenat je stavljen na razvoj dnevnog turizma. 

"Krajnji cilj ove priče jeste izrada zoning plana područja posebne namjene kanjon Suturlije. Taj prostor bi obuhvatao kanjon Suturlije, izletište Šibove i jedan dio okolnih naselja koji ovaj prostor okružuju", kaže Goran Dimitrić, urbanista.

Zadovoljni su i rekreativci. Jedan od njih je i Željko Majdandžić koji kaže da je lokacija idealna za odmor.

"Imate stijene gdje mogu penjači da se uključe, gdje se mogu njima da raščiste te neke površine, gdje mogu oni da dobiju više. Postoji tu jedan iza plato gdje mogu da se naprave sadržaji u smislu odbojke, u smislu fudbala, postoje dijelovi gdje može da se obezbijedi i ta neka vrsta odmora za roštilj", kaže Željko Majdandžić, rekreativac.

Ako sve bude išlo po planu, Banjalučani bi uskoro na samo dva kilometra od centra grada mogli da dobiju novi kutak za odmaranje i uživanje na otvorenom.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.