Predsjednik Skupštine grada Banjaluka

Zoran Talić posjetio Banjalučke "Delfine", sve veći potencijal za razvoj ronilačkog sporta u Banjaluci

  • 17.08.2019. 15:56

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić, učestvovao je danas u sportskoj i turističkoj atrakciji ronjenja u rijeci Vrbas  u sklopu Ronilačkog ljeta u Banja Luci, projekata koji se nalazi u kalendaru turističkih manifestacija Grada Banja Luka. Talić kaže, osim što sportski kolektivi kao što su RK Delfin obogaćuju sportsku i turističku ponudu grada Banjaluka,  značaj RK Delfin ogleda se i po humanosti, jer su jedni od prvih koji su svoje živote i kapacitete stavili u službu spasavanja ugroženih gradjana tokom katastrofalnih poplava 2014. godine.

"Koristim ovu priliku da se zahvalim RK Delfin, koji je aktivno uzeo učešće gdje su se nesebično dali zajedno sa civilnom zaštitom, drugim organizacijama, udruženjima, i gradjanima  kada su bile velike poplave. Aktivnosti koje RK Delfin realizuje dobre su za naše sugradjane jer obogaćuju sportsku i turističku ponudu našega grada" – rekao je Talić.

Igor Gajić predsjednik RK Delfin, zahvalio se predsjedniku Skupštine grada Banjaluka na posjeti te dodao da ideja projekta "Ronilačko ljeto u Banjaluci" osim zabavnog ima i edukativni karakter. RK Delfin ima instruktore ronjenja koji imaju licence asocijacije HSA International za osobe sa invadilitetom i djecu sa poteškoćama u razvoju.

"HSA International je nastala težnjom da se omogući osobama sa invadilitetom i djeci sa poteškoćama u razvoju bavljenje ronjenjem na način koji je prilagođenim njihovim potrebama i mogućnostima, a dokazano je da ronjenje izuzetno povoljno utiče na osobe koje imaju navedene poteškoće u svim aspektima njihovog života" rekao je Gajić.

Podsjećamo, Ronilački klub "Delfin" uz podršku grada Banjaluka organizuje besplatno sportsko-rekreativno ronjenje za djecu i roditelje do 23. avgusta, a pravo učešća imaju djeca od 12 do 17 godina, dok je uslov da kandidati znaju plivati. Kandidati stiču znanja iz nekoliko oblasti: principi zaštite i očuvanja vodenih resursa i njihov značaj za pojedinca i društvenu zajednicu, specifični principi bezbjednosti prilikom plivanja u planinskim rijekama i jezerima kao i uvod u ronilački sport.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.