"Zimzograd"

Zimska magija počinje 7. decembra

  • 24.11.2018. 09:39

Zimski čarobni grad "Zimzograd", koji će se ove godine prostirati na 15 hiljada metara kvadratnih, biće postavljen u parku "Mladen Stojanović" od 7. decembra do 31. januara iduće godine.

Ovogodišnje šesto izdanje zimske magije donijeće pregršt zanimljivih događaja za djecu i roditelje.

Marko Šiniković, portparol "Zimzograda", kazao je da ove godine ta manifestacija slavi šesti rođendan i da ostaje brend grada.

"Na novoj lokaciji biće puno zabavnih sadržaja. U zimskom gradu biće postavljen park za djecu pod nazivom "Fun park", u "Praškoj  bajci" biće  smještena ugostiteljska zona, a osim toga u parku će biti postavljen i "Ice park" - veliko klizalište koje će biti otvoreno kada i "Zimzograd"", kazao je Šiniković.

Postavljanje štandova za ovu manifestaciju u parku "Mladen Stojanović" je počelo, a Šiniković je istakao je da će u "Zimzogradu" biti organizovano mnogo različitih sadržaja za djecu i odrasle.

Ova jedinstvena zimska avantura u gradu prošle godine proslavila je mali jubilej postojanja, kada je imao više od 60 izlagača i privukao stotine hiljada posjetilaca.

Građani i turisti koji ove zime budu dolazili u grad na Vrbasu u sklopu nove manifestacije "Banjalučka zima", koju organizuju grad i TOBL od 1. decembra do 1. februara 2019, pored "Zimzograda" imaće priliku da posjete atraktivne turističke sadržaje na još četiri lokacija u gradu - u parku "Petar Kočić", na Trgu Krajine, platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS i u "parkiću" kod Narodnog pozorišta RS.

Irena Radojević, direktorica TOBL, kazala je da je već sada u najavi rezervisano gotovo 80 odsto smještajnog kapaciteta u gradu.

"Očekujemo veliku tradicionalnu posjetu gostiju iz regiona, te Austrije i Italije", rekla je Radojevićeva.

U okviru manifestacije "Banjalučka zima" građani i turisti na Trgu Krajine moći će od 30. decembra do 1. januara 2019. uživati u koncertima četiri muzička velikana - Željka Samardžića, Nikole Rokvića, Harisa Džinovića, i Željka Joksimovića.

Prethodnih godina "Zimzograd" je bio održavan na Trgu Krajine, Ulici kralja Petra I Karađorđevića i u parku "Petar Kočić".

Organizator manifestacije "Zimzograd" je agencija "Mint".

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.