Predsjednik FS BiH

Zeljković: Banjaluka ima maćehinski odnos prema Borcu zbog Stanivukovića

  • Извор: АТВ
  • 23.09.2021. 14:36

Predsjednik FS BiH Vico Zeljković našao se pod optužbama Draška Stanivukovića, za koje Zeljković kaže da su nebulozne i da FK Borac trpi maćehinski odnos od strane Banjaluke upravo zbog Stanivukovića.

"Svako radni onako kako misli da treba. Ne treba da se lažemo, činjenica je da Stanivuković spominje nećake u svemu. Ne znam na osnovu čega to priča, čak i kada kaže neke stvari u kojima ima pet odsto istine, on ih preuveliča i napravi puta hiljadu. To su apsolutne gluposti i nebuloze, nije moje da komentarišem, ali činjenica je da me čovjek u svakom svom obraćanju priziva. Prije svega, ja ovdje živim, ovdje sam rođen, vidi se u gradu da ne radi stvari kako treba, ali to neću da komentarišem. Što se tiče sporta u konkretnom slučaju Borca, Banjaluka ima maćehinski odnos prema Borcu, od toga da šampionsku generaciju koja je iz Banjaluke, koja je ovdje nastanjena nije se udostojio da pozove u grad na prijem, s druge strane grad izdvaja 130-140.000 KM godišnje za FK Borac što je katastrofalno", kaže Zeljković.

On je uporedio Tuzlu i Banjaluku i kako grad Tuzla brine o FK Sloboda, a kako Banjaluka brine o Borcu.

"Grad Tuzla koji ima sličan budžet kao Banjaluka, daje milionske iznose za Slobodu iz Tuzle. Pored toga finansira sam stadion. Grad je dao na korišćenje stadion Borcu, ali nikakve pomoći Borac nema od grada i to je katastrofa. Pored Borca mi kao FS RS brinemo brigu i o drugim gradskim klubovima. Sa područja Banjaluke imamo blizu 45 klubova, iz užeg jezgra grada 27 klubova. Pomoć grada je nikakva, sa druge strane mi kao Fudbalski savez smo pomogli tim klubovima", kaže Zeljković i poručuje da ni to nije sporno, grad ne mora da da ništa.

"Ali ne može onda on da drži neke moralne lekcije. On upotrebljava medijski prostor i pravi rijaliti. Ja ga pozivam da radi svoj posao, prije svega što se tiče sporta, imamo primjer kod Delte gdje je započeta izgradnja fudbalskog terena koja je prekinuta iz njemu poznatog razloga. Sada imamo mogućnost izgradnju dva-tri terena sa vještačkom travom, ali ne možemo da se dogovorimo oko lokacije, ali Fudbalski savez Republike Srpske neće dozvoliti zbog lošeg odnosa gradonačelnika Stanivukovića prema sportu da Banjaluka izgubi te terene", kaže Zeljković.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)