Nevena Todorović

Zdravstveni radnici bi željeli da imaju klupe i izgrađene puteve, ali bi i da dobiju nagradu

  • 14.04.2021. 17:00

Odbornik SNSD-a u banjalučkoj Skupštini Nevena Todorović naglasila je da bi zdravstveni radnici željeli da imaju klupe, izgrađene puteve, zamjenjene sijalice, ali bi i da dobiju nagradu i da im se poveća plata.

Istakla je da su u proteklih deset godina iz gradskog budžeta izdvojena finansijska sredstva za 86 ambulanti porodične medicine te pozvala da se ta dobra praksa nastavi s ciljem poboljšanja pružanja usluga građana.

Sredstvima grada su, podsjetila je, renovirane ili izgrađene nove ambulante, sve uz redovno finansiranje rada Doma zdravlja Banja Luka, za koji su sredstva iz godine u godinu povećavana.

„Izgrađeno je 11 novih objekata sa 30 ambulanti porodične medicine, sanirano i adaptirano 15 novih objekata, sa ukupno 56 ambulanti porodične medicine. Grad plaća zakup za još tri ambulante porodične medicine u privatnim prostorima, otvorena je laboratorija u Mjesnoj zajednici Starčevica, kao i četiri stomatološke ambulante sa kompletnom opremom, nabavljena dva sanitetna vozila sa kompletnom opremom, a sve sredstvima grada Banjaluka", rekla je Todorović.

Neophodno je, istakla je, da se i dalji vrši sanacija postojećih i izgradnja novih objekata porodične medicine, kao i da je prioritet nabavka medicinske opreme.

Ona je dodala da je potrebno da se izgradi nova ambulanta u Dragočaju i u Aginom Selu, sanira ambulanta u Novoj Varoši, kao i prostor Poliklinike koja je izgrađena 1974. godine.

Na vanrednoj sjednici Skupštine Grada Banja Luka, Todorović je kao direktorica Doma zdravlja istakla da je, umjesto saniranja toaleta koji se ne koristi, odlučila da se kupi defibrilator za Službu hitne medicinke pomoći.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prethodno nije prihvatio amandmane Kluba odbornika SNSD-a na ovogodišnji budžet, kojima se traži da zdravstveni radnici i porodilje dobiju jednokratnu pomoć od po 500 KM.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.