Banjaluka

Završeni radovi na proširenju saobraćajnice u Vidovdanskoj ulici

  • 23.09.2019. 13:23

U Banjaluci su danas završeni radovi na proširenju saobraćajnice u Vidovdanskoj ulici s ciljem smanjenja saobraćajne gužve u centralnoj gradskoj zoni.

Načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić rekao je Srni da je saobraćajnica proširena u dužini od 250 metara, od raskrsnice kod stare zgrade Vlade Republike Srpske do ukrštanja sa Grčkom ulicom, odnosno zgrade Centralne banke, što bi trebalo da utiče na smanjenje zagušenja u takozvanim špicevima.

On je dodao da je uklonjen trotoar na desnoj strani saobraćajice, te da je nova pješačka staza izgrađena između drvoreda, bez uklanjanja stabala.

Sandić je rekao da će tokom dana biti završeno i iscrtavanje horizontalne signalizacije, jer će nova saobraćajnica imati četiri trake za kretanje vozila, što bi trebalo da ubrza saobraćaj na ovoj dionici.

On je naveo da se radovi izvode u okviru šireg plana čiji je krajnji cilj formiranje paralele sa Ulicom kralja Petra Prvog Karađorđevića na dionici od stare zgrade Vlade Srpske do kružnog toka kod Policijske uprave, koji je trenutno u gradnji.

Sandić je podsjetio da je nedavno proširena i raskrsnica ulica Jovana Dučića i Vuka Karadžića koja se nalazi u blizini, što takođe smanjuje gužve u centralnoj zoni.

Тагови:
  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.