Banjaluka

Završene pripreme za početak sezone grijanja

  • 30.09.2020. 15:42

Posljednje pripreme za početak predstojeće sezone su završene, a proizvodna postrojenja i toplifikaciona mreža su spremni za početak sezone grijanja 2020/2021.

U okviru priprema, tokom ljetne pauze urađen je redovni godišnji remont proizvodnih postrojenja i popravke na određenim dijelovima distributivne mreže, u skladu sa unaprijed utvrđenim planom, a na osnovu broja intervencija tokom proteklih godina, kako bismo iz sezone u sezonu našim korisnicima obezbjeđivali što bolji kvalitet grijanja.

U proteklom periodu, zamijenjen je kompletan toplovodni cjevovod za Hirurgiju Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske u ulici Zdrave Korde. Osim toga, zamijenjen je i dio toplovodnog razvoda u Osnovnoj školi Petar Petrović Njegoš, čime se rješava dugogodišnji problem u ovoj školi i čime bi trebalo da bude omogućena nesmetana isporuka toplotne energije.

Takođe, tokom ljeta, dotrajali dijelovi vrelovoda sanirani su na nekoliko lokacija i zamijenjeni novim cijevima. Sanirani su dijelovi trasa na Bulevaru cara Dušana i Bulevaru vojvode Živojina Mišića i u ulicama Branka Radičevića, Arsenija Čarnojevića, Braće Jugovića, Petra Kočića, Pilanska, Đede Kecmanovića, Momčila Popovića, Ivana Franje Jukića, Kralja Alfonsa, Dragiše Vasića, Kozarska, Stepe Stepanovića, Jovana Dučića, Kralja Petra I Karađorđevića, Josifa Pančića, Majke Jugovića... Takođe, dijelovi mreže su sanirani i u ulicama Kozarska, Milana Radmana, Trive Amelice, Vase Glušca i Gavre Vučkovića, u kojima je mreža popravljena na više lokacija.

Tokom priprema za predstojeću sezonu, urađeni su i mašinski i građevinski radovi u više vrelovodnih šahtova čime će se osigurati pouzdaniji rad i lakše pronalaženje gubitaka na mreži. 

Eko toplane su spremne za grijnu sezonu i kada je riječ o energentu. Naime, već krajem prošle sezone počela je nabavka drvnog sortimenta za predstojeću sezonu. Do sada je obezbijeđeno preko 90% potrebnog energenta, a nabavka se obavlja vlastitim sredstvima. Kompletna potrebna količina energeta će u skladu sa planom biti obezbijeđena do kraja ove godine.