Potrošeno 200 hiljada KM

Završen kružni tok u Aleji Svetog Save

19:41, 15.08.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Završena je izgradnja kružnog toka u Aleji Svetog Save kod zgrade banjalučkog suda. Smanjene su gužve i ubrzan protok saobraćaja. Lakše je i vozačima i pješacima.

- Ovo je najbolje rješenje koje se moglo naći, barem po mom ličnom mišljenju. Gužve su bile nemoguće u gradu i već se sad osjeti da je rasterećenije a još svi radovi nosu gotovi.

- Odlična stvar. Jednostavniju stvar u životu nisam vidio, a efikasniju, kažu anketirani Banjalučani.

Da vidi kako sve izgleda došao je i gradonačelnik. Kaže da su radovi završeni prije roka i da se saobraćaj odvijao dok su trajali radovi. Zamjerki nije imao. 

"Vrijednost radova iznosila je preko 200 hiljada maraka. Vidite da je uključivala i dio trotoara, izmještanje dijela javne rasvjete. Uglavnom, sve je završeno i ova saobraćajnica koja povezuje istočni i zapadni tranzit omogućuje da se sa Starčeviće, Obilićeva i Borika dođe do Centra grada i obratno", rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Malo dalje, na sljedećoj raskrnici u Aleji, radovi su još u toku. Na ukrštanju sa Gundulićevom privode se kraju radovi na izgradnji još jednog kružnog toka.

"Jedan od razloga zašto semafore zamjenjujemo kružnim tokovima su bolji protok i veća bezbjednost pješaka. Evo, konkretno na ove dvije lokacije vidite da smo dobili proširen trotoar koji je prije bio uzak, tako da pješaci nesmetano prelaze. Drugi kružni tok koji se radi na sljedećoj raskrsnici podrazumijeva izmještanje autobuskih stajališta", kazao je Slaviša Sandić, načelnik gradskog Odjeljena za saobraćaj i puteve.

Na području Banjaluke biće još kružnih tokova do kraja godine a na potezu od Hiper Korta do Zalužana i biciklistička staza duga 1200 metara. Radovi počinju za manje od mjesec dana.