"Banjaluka se gradi"

Završen Istočni tranzit

13:33, 16.09.2019.
Izvor: Srna
Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da je novoizgrađenom dionicom Istočnog tranzita u naselju Obilićevo u koju je uloženo 1,5 miliona KM završen saobraćajni presten oko grada, koji će značajno doprinijeti rasterećenju saobraćaja u centru.

Radojičić, koji je danas sa vršiocem dužnosti direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenadom Nešićem ovu dionicu pustio u saobraćaj, istakao je da je Banjaluka na ovo čekala decenijama.

"Prije više decenija projektovan je prsten oko Banjaluke, sa zapadnim i istočnim tranzitom. Ovo je žila kucavica", rekao je Radojičić novinarima.

On je naveo da je završetkom ove dionice urađen istočni tranzit, koji kreće od novog Zelenog mosta na Vrbasu, preko Krfske ulice i Gavrila Principa, te se kružnim raskrsnicama spaja sa mostom na Rebrovcu, pa preko Banjalučkog polja i silazi do granice između naselja Malta i Lazarevo.

"Tu nas čeka naredni posao koji smo planirali, a to je izgradnja kružne raskrsnice i rekonstrukcija Ulice Ivana Gorana Kovačića, koja se spaja sa Zapadnim tranzitom", rekao je Radojičić.

Nešić je naveo da završetkom Istočnog tranzita riješen jedan od najvećih saobraćajnih problema u Banjaluci.

"Dužina ove završne dionice je 577 metara, a širina kolovozne trake je 13,2 metra. Ovim smo povezali dva najveća gradska naselja - Starčevicu i Obilićevo", rekao je Nešić.

Saobraćajnica je izgrađena u okviru investicionog ciklusa "Banjaluka se gradi".