Banjaluka

Voda za devet zaselaka u Borkovićima

  • 10.11.2020. 15:46

U banjalučkoj mjesnoj zajednici Borkovići danas je počela izgradnja vodovoda sa kojeg će redovno i kvalitetno snabdijevanje vodom dobiti oko 50 domaćinstava iz devet zaselaka ovog kraja, a vrijednost ugovorenih radova je 107.000 KM.

Radove će izvoditi preduzeće Hidrokop, u okviru projektnog ciklusa "Voda dva", a predviđeni rok za završetak radova je 90 dana.

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić, koji je prisustvovao početku radova, rekao je da je Grad u posljednje četiri godine radio na rješavanju mnogih komunalnih problema na cijelom području grada.

On je rekao da će biti izgrađeno oko 1,5 kilometara novog vodovda, a da se kompletan projekat radi u dogovoru sa mještanima koji su u svojim zahtjevima istakli da im je vodosnabdijevanje glavni problem.

- Pojektovani cjevovod se polaže uz saobraćajnicu koja se odvaja sa glavnog puta za Radosavsku, ka zaseocima Petraši, Tošići i Blagojevići i drugim - rekao je Amidžić.

Član Savjeta mjesne zajednice Borkovići Mirko Blagojević rekao je da će realizacija ovog projekta mnogo značiti za podizanje kvaliteta života mještana na ovom području.

Mještanka Renata Tamburić istakla je da su stanovnici zadovoljni činjenicom da Grad Banjaluka poklanja pažnju i ruralnim sredinama u kojima se rješavaju važna životna pitanja.

Ona je dodala da su mještani ovog kraja imali veliku muku tokom ljeta kada je nestajala voda, ali da će realizacijom ovog projekta i taj problem biti riješen, što će u mnogome olakšati njihove svakodnevne aktivnosti.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.