Poručeno nakon sastanka

Vlada spremna da pomogne Banjaluci oko kapitalnih projekata

  • 22.03.2019. 19:20

Vlada Republike Srpske pomoći će Banjaluci oko planiranih kapitalnih projekata za koje grad nema dovoljno novca - obećao je danas predsjednik Vlade Radovan Višković, nakon sastanka sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem.

Višković je na sastanak kod Radojičića došao u pratnji ministra finansija Zore Vidović, i ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Srebrenke Golić - ali pred novinare su izašli samo premijer i gradonačelnik.

"Prošli smo prvo kroz one projekte koji su u toku realizacije, da vidimo u kojoj se to fazi nalazi, i čuli šta grad planira da uradi u narednom periodu. Za šta ima zatvorenu finansijsku konstrukciju - a za šta nema", kaže Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Jedan od najvažnijih planiranih projekata je saobraćajnica koja će rasteretiti prilaz Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske, vrijedna 2,5 miliona KM. Osim toga, Radojičić je delegaciji Vlade predložio još nekoliko projekata iz oblasti saobraćaja, infrastrukture i školstva.

"Cijeli niz je kapitalnih projekata koje grad planira, finansira i sufinansira, i drago nam je vidjeti razumijevanje Vlade da i ove godine pomogne određene kapitalne projekte u našem gradu. Mislim da ćemo prebaciti 30-35 miliona KM ulaganja u infrastrukturu, ali imamo još veće ambicije", kaže Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Prvi čovjek Banjaluke je podsjetio da su, zahvaljujući dobroj saradnji sa prethodnom Vladom Srpske, do sada realizovani mnogi značajni projekti - od modernizacije UKC-a, preko projekata vodosnabdijevanja i obnove Banskog dvora, pa sve do autoputa Banjaluka-Doboj.

Тагови: