Čestitao Dan grada

Višković: Banjaluka savremen evropski grad velikih potencijala

  • 21.04.2020. 13:00

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je Banjaluka danas, 75 godina od oslobođenja, savremen i prepoznatljiv evropski grad velikih potencijala, koji se svakodnevno razvija da bi na najbolji način odgovorio na potrebe stanovnika, kojima je čestitao na odgovornosti i solidarnosti pokazanoj u novonastalim okolnostima epidemije virusa korona.

Višković je poručio da će Vlada Srpske nastaviti da zajedno sa rukovodstvom grada pruža svesrdnu podršku realizaciji značajnih razvojnih projekata, koji će doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu svih građana.

"Želim Vam da zajedno sa Vašim saradnicima, u vremenu koje dolazi, nastavite da izgrađujete i razvijate Banjaluku kao moderan, prosperitetan i gostoljubiv grad otvoren za sve dobronamjerne ljude i na radost svih njenih stanovnika", naveo je Višković u čestitki upućenoj gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću povodom 22. aprila - Dana grada i dana oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

On je dodao da Banjaluka danas obilježava jedan od najvažnijih datuma u svojoj istoriji, dan oslobođenja od fašizma u Drugom svjetskom ratu, kada se s trajnim poštovanjem i zahvalnošću sjećamo svih heroja, oslobodilaca grada, koji su dali živote u borbi sa fašističkim okupatorom.

U svoje i ime Vlade Srpske, Višković je Dan grada Banjaluka čestitao Radojičiću, predsjedniku Skupštine grada, odbornicima, zaposlnima u Gradskoj upravi i građanima Banjaluke.