Ponuda raznolika, prodavci bez predaha

Veliki petak u Banjaluci u znaku priprema za Vaskrs VIDEO

13:43, 26.04.2019.
Thumbnail
Neradni dan izmamio je Banjalučane na ulice. Neki su se odmah uputili na Tržnicu kako bi se pripremili za Vaskrs.

Tradicionalno i ove godine punom parom rade ribarnice, a odmah iza njih najviše posla imaju prodavci jaja. Nakon toga na red stiže povrće, ponuda je raznolika, a prodavci kažu da od jutra ne staju sa prodajom.

"Baš nam dolaze naše tete, mi nismo ni znali da je neradni dan, ima dosta mušterija i tako. Kupuju sve ljudi.  Krastavci, paradajz, kupus, krompir luk, stari luk, mladi, blitva, salata šta kome treba", rekla je Dana Malič, prodavac na banjalučkoj "Tržnici".

Pogledajte fotografije!

Foto:ATV

Gužva je i u Gospodskoj ulici. Dok ulični svirači sviraju i pjevaju, užurbanim koracima Banjalučani idu svojim obavezama. Kažu, koriste neradni dan za šetnju i u pripremi za Vaskrs. 

Ipak neradni dan nije svima. Radnici ukrašavaju park na šetalištu i sade cvijeće. Pune ruke posla po običaju imaju konobari,kafa više traži se danas u banjalučkim baštama. Uobičajeno već kao i svaki drugi dan i na Veliki petak, na svojim radnim mjestima su i policajci.

Dok jedni neradan dan koriste za kupovinu i pripremu za Vaskrs, drugi svoje slobodno vrijeme koriste za šetnju ili u ispijanju kafe u obližnjim kafićima. Ipak, 26.april je za neke kao i drugi, običan radni dan.