Banjaluka

Vatrogasci spriječili širenje velikog požara: Gorjelo 50 hektara šume u Ledenicama

  • 24.02.2020. 11:08

Banjalučki vatrogasci tokom prošle noći spriječili su širenje velikog požara na području Ledenica, gdje je gorjelo 50 hektara šumskog rastinja i šume.

  Јak vjetar prijetio je da vatra zahvati i kuće koje se nalaze na tom prostoru ali su vatrogasci zajedno sa mještanima uspjeli da ih odbrane – saopšteno je iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice.

Proteklog vikenda vatrogasci su intervenisali na više lokacija na širem području Banjaluke zbog nekontrolisanog širenja vatre, izazvane paljenjem niskog rastinja. 

 Od dvadesetak intervencija ovog vikenda u sedam slučajeva riječ je o požarima na otvorenim prostorima, na široj teritoriji grada od Čokorskih polja, Rekavica pa noćas do Ledenica – ističu u Odsjeku.

Zbog sve učestalijih požara niskog rastinja na području grada i prigradskih naselja, vatrogasci apeluju na građane da se u čišćenju svojih domaćinstava uzdrže od bilo kakvih oblika paljenja na otvorenom.

- S obzirom na to da je ovo period kada većina sugrađana izvodi radove u dvorištima i na imanjima, molimo sugrađane da ne pale vatru na otvorenom i da istu ne ostavljaju bez nadzora, a naročito pri jakim naletima vjetra, što može prouzrokovati brzo širenje požara i dovesti do povećanja površine zahvaćene požarom – kažu u nadležnom Odsjeku.

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина