Kako reagovati u slučaju elemetarnih nepogoda

Vatrogasci održavaju pokazne vježebe za učenike

  • 03.02.2020. 12:56

Banjalučki vatrogasci izvešće krajem mjeseca u Osnovnoj školi "Branislav Nušić" u Srpskim toplicama pokaznu vježbu o reagovanju u slučajevima elementarnih nepogoda, u okviru plana koji će obuhvatiti sve osnovne i srednje škole.

Metodsko–pokazne vježbe će biti izvedene na osnovu zaključka Gradskog štaba za vanredne situacije. Prva vježba biće održana 24. februara u školi "Branislav Nušić".

Cilj ovih vježbi je da se kontinuirano podiže svijest kako učenika tako i nastavnog osoblja o mogućim rizicima i zaštiti od prirodnih i drugih katastrofa.

"U okviru praktične vježbe provjerićemo spremnost, obučenost i efikasnost reagovanja uprave škola i nastavnog osoblja u slučaju opasnosti. Fokus vježbi će biti usmjeren na postupanje po planovima zaštite i spasavanja koji su izrađeni i usvojeni u svim školama sa akcentom na evakuaciju đaka i nastavnika iz ugroženog objekta", pojašnjavaju iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice.

Pročitajte i: Banjalučanin ponovo iza brave, ranije hapšen zbog sumnje na podvođenje Hit momenat iz Melburna! Znali su srpski navijači da opuste Novaka Narod blokirao mašine koje kopaju kanal na granici sa Srbijom Poletio prvi avion "Rajanera" iz Banjaluke do Frankfurt Hana Od rane menopauze može vas spasiti i samo jedan seks sedmično Priča o dva vuka: Kratka je, čita se za 10 sekundi, a promijeniće vam život! Ovo su najprodavanija auta u Evropi Vic dana: Mama, mogu li obući suknju?

Pročitajte i:

Banjalučanin ponovo iza brave, ranije hapšen zbog sumnje na podvođenje

Hit momenat iz Melburna! Znali su srpski navijači da opuste Novaka

Narod blokirao mašine koje kopaju kanal na granici sa Srbijom

Poletio prvi avion "Rajanera" iz Banjaluke do Frankfurt Hana

Od rane menopauze može vas spasiti i samo jedan seks sedmično

Priča o dva vuka: Kratka je, čita se za 10 sekundi, a promijeniće vam život!

Ovo su najprodavanija auta u Evropi

Vic dana: Mama, mogu li obući suknju?

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)